• Showroom(s) van +/- 3500/m² indoor & outdoor
  • Bezoek de showrooms(s) van onze leverancier(s)
  • Transport door heel (NL) & (BE)
  • Professioneel advies
  • Vraag een offerte aan voor kortingen
Home » Tuintegels » Natuursteen Tegels

 A Keus   Kortingen mogelijk Diverse SegmentenNatuursteen Tegels - GranietNatuursteen Tegels - Vietnamese HardsteenNatuursteen Tegels - Chinese HardsteenNatuursteen Tegels - Turkse hardsteenNatuursteen Tegels van Tuindump.nl

De stenen hebben één voor één een uniek uiterlijk. Omdat het gaat om een natuurlijk product, is iedere steen anders. De vloer kan hier en daar onregelmatigheden vertonen, wat er wel voor zorgt dat vuil niet snel opvalt. Ook beschadigingen springen minder in het oog omdat de tegels diep gekleurd zijn. Daarnaast is natuursteen zeer stevig en duurzaam.

Tot slot hebben we te maken met een een onderhoudsvriendelijke steensoort die vrij gemakkelijk te plaatsen is.

Mogelijke afwerkingsmethodes

Er bestaan verschillende behandelingen waarmee natuursteen tegels kunnen worden afgewerkt. Er moet namelijk goed worden gekeken welke afwerking goed geschikt is voor elk type natuursteen. Tegels die buiten geplaatst worden krijgen bijvoorbeeld best een behandeling die het oppervlak van de steen ruwer maakt.

 

Gevlamde natuursteen

Een eerste optie is om de natuursteen aan te pakken met een witgloeiende vlam. Door de warmteschokken barsten de steenkorrels aan het oppervlak. De natuursteen krijgt hierdoor een nieuwe en ruwere structuur. Let wel: deze techniek wordt best enkel op harde natuursteen toegepast.

 

② Getrommelde natuursteen tegels

Trommelen is een techniek waarbij op maat gezaagde natuursteen in een trommel wordt geplaatst. Deze trommel draait rond, waardoor er kleine stukjes steen van de randen en hoeken breken. De natuursteen oprit krijgt zo een authentieke look.

 

Natuursteen zagen

Natuursteen wordt eveneens ruwer door deze te verzagen. De natuursteen wordt (in de groeve) in platen of tegels verzaagd met een gereedschap dat met diamant bezet is. Afhankelijk van de gebruikte zaag, krijgt de steen dan cirkelvormige of evenwijdige zaagsporen.

 

④ Zandstralen

Zandstralen is een al oude techniek die de laatste tijd opnieuw gehanteerd wordt. Zandkorreltjes worden met een compressor onder hoge druk tegen het oppervlak van de natuursteen geblazen. Op die manier krijg je een schurend effect.

 

⑤ Natuursteen hameren

Bij deze methode gebruikt men een hamer en beitel om de vloer te bewerken. Het resultaat is een ruw oppervlak met kleine putjes in, waardoor de tegels slipbestendig zijn.